Kancho Shokei Matsui

Az I.K.O. (International Kyokushin Organization) Világszervezet vezetője

1963. január 15-én született Shoke „Akiyoshi” Matsui. 1976. június 12-én, 13 évesen kezdett el karatézni Sosai Masutatsu Oyama dojojában. Uchi Deshi-ként (bentlakásos tanuló), körülbelül 1 év alatt megszerezte az első dan fokozatot. 

17 évesen vett részt először a 12 All Japan – Össz-Japán Bajnokságon, ahol 4. helyen végzett! Többszörös Japán Bajnok és helyezett, 1984-ben, 21 évesen Világbajnoki 3. helyezett és 1987-ben Andy Hug legyőzésével akkoriban a legfiatalabb (24 éves!) Világbajnok lett!

               

1986 májusában teljesítette a Kyokushin legnagyobb kihívását, a 100 ellenfeles küzdelmet. 

1992-ben megnyitja a Honbu közvetlen irányítása alá tartozó Asakusa Dojo-t és a Shibu vezetője lesz. 

1994-től Sosai Masutatsu Oyama végakaratának megfelelően Kancho – I.K.O. vezetője. 

Jelenleg a világ számos országába ellátogat, szemináriumokat tartva népszerűsíti a Kyokushin Karatét ebben a modern, rohanó világban. 

 

„Társadalmunk folyamatosan változik. Olyan időket élünk, amikor a megfelelő irányt nehéz megtalálni. Az ilyen helyzetekben az előttünk lévő generáció fiataljai is könnyen tanácstalanná válnak, elbizonytalanodnak.  

Ezért azt remélem, hogy a fiatalok a Kyokushin szellemiségét felhasználva, saját energiájukat kamatoztatva, a társadalomban önmagukra lelnek, és ráébrednek saját értékeikre. 

Úgy gondolom, hogy az én feladatom és küldetésem az, hogy a Sosai Masutatsu Oyama által ránk hagyott szellemiséget és technikai hátteret (korra és nemre való tekintettel) terjesszem a világon úgy, hogy az a többi ember érdekeit szolgálja.”

Kancho Shokei Matsui – 8.Dan

 

Edző

Shihan Rohonyi István 5.dan

Sosai Masutatsu Oyama

Oldal tetejére